Terracotta 2016, Κτήμα Ζαφειράκη (BIO) (Cellar Aged Wine)

Κανονική Τιμή: 48,36 €

Special Price 37,20 €

Terracotta 2016, Κτήμα Ζαφειράκη (BIO) (Cellar Aged Wine)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Κανονική Τιμή: 48,36 €

Special Price 37,20 €

Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Cellar wine Κρασί που έχει παλαιώσει υπο ιδανικές συνθήκες στο κελάρι μας και είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη ποσότητα.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Ένα συγκλονιστικό κρασί με βάθος φρούτου και απίστευτη φινέτσα.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Βαθυκόκκινο οπτικά. Στην μύτη πολύπλοκο, με κόκκινα φρούτα και ανθικά στοιχεία όπως βιολέτα να κυριαρχούν. Στο στόμα είναι μέτριας οξύτητας, μέτριου σώματος, με κομψές βελούδινες ταννίνες, ενώ διαθέτει μακρά επίγευση.

      • Χρώμα
      • Ερυθρός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Τύρναβος
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Ποικιλίες
      • Λημνιώνα
      • Χρονιά
      • 2016
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ερυθρά 15-18°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Κοκκινιστό μοσχαράκι
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Προέρχεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που ζύμωσε με τις αυτόχθονες ζύμες και στην συνέχεια ωρίμασε για 18 μήνες σε αμφορέα.
      • Βιολογική Καλλιέργεια
      • Ναι
Παραγωγός

Κτήμα Ζαφειράκη

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει στην περιοχή του Τυρνάβου μια ξεχωριστή για τα δεδομένα της περιοχής οινοπαραγωγή. Ο 37 ετών Ζαφειράκης Χρήστος , αφού σπούδασε οινολογία και απέκτησε εμπειρία στην παραγωγή κρασιών ποιότητας σε οινοποιεία της Ιταλίας, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του, επέστρεψε με σκοπό την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας. Εδώ και 4 γενιές η οικογένεια Ζαφειράκη ασχολείται με την καλλιέργεια της αμπέλου, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια φυτεύτηκαν ξένες ποικιλίες όπως syrah, merlot, sangiovese, chardonnay. Σημαντική προσπάθεια στην αναβίωση της τοπικής και ξεχασμένης ποικιλίας ‘’Λημνιώνα’’ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα και με σαφείς προσδοκίες για ένα σπουδαίο μέλλον. Το κτήμα βρίσκεται στη περιοχή Παλαιόμυλος Τυρνάβου. Το έδαφος χαρακτηρίζεται ως πηλώδες με έντονη την παρουσία τσακμακόπετρας γεγονός που χαρίζει μοναδικότητα, χαρακτήρα και φινέτσα στα κρασιά του κτήματος. Πολύ σημαντικό ρόλο στη ποιότητα των οίνων παίζει η πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση την αμπελιών, η οποία σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό φυτεμένων πρέμνων ανά στρέμμα (550-600) , δημιουργούν ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Στο οινολογικό κομμάτι η προσπάθεια ανάδειξης του terroir της περιοχής οδήγησε στην χρησιμοποίηση αυτοχθόνων ζυμών σε όλα σχεδόν τα κρασιά από τον τρύγο του 2007.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Terracotta 2016, Κτήμα Ζαφειράκη (BIO) (Cellar Aged Wine)

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Ένα συγκλονιστικό κρασί με βάθος φρούτου και απίστευτη φινέτσα.

" />