Vinsanto First Release, Κτήμα Αργυρού 500 ml

45,57 €

Vinsanto First Release, Κτήμα Αργυρού 500 ml

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

45,57 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Κατοπιν παραγγελίας Κατόπιν παραγγελίας εμφανίζονται προϊόντα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς παράδοση. Αφού ολοκληρώστε την παραγγελία σας θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία παράδοσης η οποία εξαρτάται από τον προμηθευτή μας. Η διάρκεια μπορεί να είναι από 2-4 εργάσιμες ημέρες. Στην περίπτωση που το προϊόν είναι σε έλλειψη και δεν είμαστε σε θέση να το αποστείλουμε, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε την επιλογή αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων σας.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note
Πολύπλοκο, ιδιαίτερο, εξαίρετο. Αυτό είναι το Vinsanto Αργυρού!

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Χαλκοκεχριμπαρί χρώμα. Έντονα, ευγενικά, φινετσάτα και πολύπλοκα αρώματα σοκολάτας, καβουρδισμένων κόκκων καφέ, μελιού, ξηρών καρπών και ξηρών φρούτων. Στόμα λιπαρό, γεμάτο, άψογα ισορροπημένο, με τη γλύκα και την οξύτητα σε πλήρη αρμονία και με κομψή, μακρά, σχεδόν ανεξίτηλη επίγευση.
      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 500 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΟΠ
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Γλυκός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Αφρώδη & Γλυκά 6-8 °C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Σιροπιαστά, αρμενοβίλ
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Παλαιώνει 4 χρόνια σε δρύινα βαρέλια
Παραγωγός

Κτήμα Αργυρού

Το κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά. Το 1950 ανέλαβε το οινοποιείο ο Ματθαίος Αργυρός, ο οποίος συνέχισε το έργο του πατέρα του, αυξάνοντας την καλλιεργούμενη έκταση στα 60 στρέμματα.
Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 260 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. 
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα.
Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται  10-25 Αυγούστου.
Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Περιοχή Προέλευσης

Σαντορίνη

Η αμπελουργική ζώνη των οίνων ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Σαντορίνη (PDO Santorini) θεσμοθετήθηκε το 1971. Η Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων στο νότιο Αιγαίο. Πριν από 35 αιώνες η έκρηξη του ηφαιστείου της καθόρισε το σχήμα της και τη γεωμορφολογία της και έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα. Η θηραϊκή γη (κίσσηρις), το αυξημένο ποσοστό άμμου, η σχεδόν πλήρης απουσία νερού και η απουσία οργανικών ουσιών χαρακτηρίζουν τα εδάφη της Σαντορίνης. Το χαμηλό ύψος βροχής, με σχεδόν πλήρη απουσία το καλοκαίρι, τα δυνατά μελτέμια και η θαλάσσια υγρασία χαρακτηρίζουν το κλίμα της.
Σε αυτό το περιβάλλον, όπου λογικά θα περίμενε κανείς ότι η άμπελος δε θα αναπτυσσόταν, όχι μόνο αναπτύχθηκε αλλά έχει δημιουργηθεί ένας πανάρχαιος αμπελώνας, πραγματικό μνημείο της φύσης και των ανθρώπων. Είναι ο αμπελώνας της Σαντορίνης και των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη. Το μεγαλύτερο ποσοστό της έκτασής του είναι στη Σαντορίνη και κυρίως στο κεντρικό και νότιο - νοτιοδυτικό τμήμα της. Μικρό ποσοστό των αμπελιών είναι στη Θηρασία, η οποία περιλαμβάνεται στη ζώνη.
Αυτό το δύσκολο για τα αμπέλια (και όχι μόνο) περιβάλλον έχει και ένα καλό. Είναι αδύνατο να ζήσει η φυλλοξήρα. Έτσι, ο αμπελώνας της Σαντορίνης είναι αυτόριζος, έχει πολλά φυτά μεγάλης ηλικίας και αναπτύσσεται με καταβολάδες. Στη σύσταση του αμπελώνα της Σαντορίνης κυριαρχούν οι λευκές ποικιλίες με κυριότερη το ασύρτικο (7000στρ περίπου). Το χαρακτηριστικό των αμπελιών της Σαντορίνης είναι η διαμόρφωση των πρέμνων. Ο κορμός είναι πολύ χαμηλός και επιλεγμένες κληματίδες μεγαλώνουν πολύ και πλέκονται σε σχήμα καλαθιού (αμπελιά, κουλούρα). Μέσα στο καλάθι μεγαλώνουν τα σταφύλια και έτσι προστατεύονται από τον ήλιο και τα ισχυρά μελτέμια, που με τη σκόνη που σηκώνουν θα τα τραυμάτιζαν. Ταυτοχρόνως απολαμβάνουν τη λίγη υγρασία που αναδίδει το έδαφος στη διάρκεια της νύχτας. Άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του αμπελώνα της Σαντορίνης είναι οι πολύ μικρές αποδόσεις που δύσκολα φτάνουν τα 300 - 350 κιλά ανά στρέμμα. Οι ποικιλίες που συμμετέχουν στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Σαντορίνη για τους ξηρούς οίνους είναι το ασύρτικο τουλάχιστον 75%, το άσπρο αηδάνι, το αθήρι ενω για τους γλυκούς οίνους Vinsanto το ασύρτικο είναι τουλάχιστον 51% και το ασπρο αηδάνι. Το ασύρτικο είναι ταυτισμένο με τη Σαντορίνη και μόνο στα χώματά της δίνει τα ιδιαίτερα και διακριτά κρασιά με την χαρακτηριστική οξύτητα (χαμηλό κάλιο στο έδαφος) και την αίσθηση γης και μέταλλου στη μύτη και στο στόμα. Σημαντικη για τα κρασιά της Σαντορίνης (κυρίως τα γλυκά) είναι η αρωματική ποικιλία αηδάνι, που υπάρχει και σε ερυθρή εκδοχή. Μια ξεχωριστή κατηγορία ξηρών οίνων ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Σαντορίνη είναι το "Νυκτέρι", που έχει προϋποθέσεις ωρίμανσης σταφυλιού (υπερώριμα), ποσοστού αλκοόλ (τουλάχιστον 13.5% Vol) και υποχρεωτική ωρίμανση σε ξύλινο βαρέλι τουλάχιστον 3 μήνες. Εκμεταλεύονται την επίδραση της θερμοκρασίας και τρυγούν νύχτα και πολύ νωρίς το πρωί και μετέφερουν γρήγορα τα σταφύλια στις υπόγειες "κάναβες" πριν τα χτυπήσει ο ήλιος και ανεβάσουν θερμοκρασία. 
Η ένδειξη Vinsanto χαρακτηρίζει τους γλυκούς οίνους ΠΟΠ Σαντορίνη. Προϋποθέτει υπερώριμα σταφύλια που λιάζονται και αφυδατώνονται ώστε τα σάκχαρά τους να είναι τουλάχιστον 370γρ/λίτρο και υποχρεωτική ωρίμανση σε ξύλινα βαρέλια τουλάχιστον 2 χρόνια, Περαιτέρω παραμονή σε βαρέλια μπορεί να είναι 4ετής ή πολλαπλάσια του 4.
Οι οίνοι Vinsanto μπορούν να είναι "φυσικώς γλυκείς - λιαστοί" αλλά και "οίνοι λικέρ από λιασμένα σταφύλια". Στη δεύτερη περίπτωση, η ζύμωση "κόβεται" με προσθήκη αλκοόλ αμπελοινικής προέλευσης.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Vinsanto First Release, Κτήμα Αργυρού 500 ml

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής