Αμπέλου Φως Μοσχάτο, Αμπελώνες Ζαχαριά

6,20 €

Αμπέλου Φως Μοσχάτο, Αμπελώνες Ζαχαριά

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

6,20 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεσα διαθέσιμο

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Ελαφρύ, ημίξηρο λευκό κρασί για κάθε στιγμή της μέρας. Εξαιρετικό απεριτίφ και ιδανική πρόταση για πάρτι. This is the crowd pleaser!

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Λαμπερό λεμονί οπτικά. Αρωματικό με φρέσκα αρώματα από λευκά λουλούδια, αχλάδια και πυρηνόκαρπα φρούτα. Γευστικά ελαφρύ και ισορροπημένο με μια ευχάριστη μακριά και ελαφρώς γλυκιά επίγευση.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Πίνεται Φρέσκο(1-2 χρόνια)
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Stelvin
      • Γλυκύτητα
      • Ημίξηρος
      • Ποικιλίες
      • Μοσχάτο
      • Χρονιά
      • 2020
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • ιδανικό ως απεριτίφ, φρουτοσαλάτες, spring rolls
Παραγωγός

Αμπελώνες Ζαχαριά

Η εταιρεία «Αμπελώνες Ζαχαριά» – ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οινοποιίες της περιοχής της Νεμέας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα. H ευρεία γκάμα των προϊόντων της, με περισσότερες από 15 ετικέτες, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή, ενώ οι συνεχείς διακρίσεις των κρασιών της τα τελευταία έτη, σε μεγάλους και καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, την κατατάσσουν σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δυνάμεις του οινικού κλάδου. Αν και στον χώρο του εμφιαλωμένου άρχισε να δραστηριοποιείται μόλις το 2002, εντούτοις η οινική ιστορία της εταιρείας φτάνει πολλά χρόνια πίσω στον χρόνο.
Καταρχάς, το οινοποιείο της εταιρείας είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο ιδιωτικό οινοποιείο της περιοχής της Νεμέας, το οποίο και βρίσκεται σε συνεχή παραγωγική λειτουργία από το 1960. Χτισμένο σε διάφορες φάσεις, με κυριότερους σταθμούς το 1960, όπου χτίσθηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις, το 1973 όπου ολοκληρώθηκε το σύνολο του οινοποιείου με τις τότε τελειότερες γαλλικές προδιαγραφές, εισάγοντας την κυριότερη γαλλική τεχνογνωσία στη Νεμέα, και τέλος το 2004, όπου ολοκληρώθηκε από την οικογένεια Ζαχαριά ο πλήρης εκσυγχρονισμός του. Σήμερα το οινοποιείο συνδυάζει μοναδικά την παράδοση, με τις γαλλικού τύπου τσιμεντένιες δεξαμενές, αλλά και την τεχνολογία αιχμής, με αυτόματους ανοξείδωτες οινοποιητές, πνευματικά πιεστήρια, φίλτρο εφαπτομενικής διήθησης, και ό,τι πιο σύγχρονο απαιτεί η σύγχρονη οινολογία.
 
Επιπρόσθετα, ο Ηλίας Ζαχαριάς, ο οινοποιός, ο άνθρωπος που δημιούργησε την εταιρεία έχει ήδη κλείσει 35 έτη συνεχούς προσφοράς στο νεμεάτικο αμπελώνα και στο κρασί του. Απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αλλά κυρίως με έντονη τη διάθεση για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, προσφέρει αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του ως γεωπόνος στη Νεμέα και στα σταφύλια της από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια, όντας πάντα δίπλα στο πλευρό των αγροτών συνετέλεσε τα μέγιστα για την ποιοτική αναβάθμιση του σταφυλιού της Νεμέας, ώστε το αγιωργίτικο κρασί να βγει από την αφάνεια και να κατακτήσει την θέση που του αξίζει.
 
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρείας, πέρα από τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους της, αποτελεί το σπουδαίο χώμα της Νεμέας, και πιο συγκεκριμένα οι αμπελώνες της οικογένειας Ζαχαριά, που εκτείνονται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, με τους πιο παλαιούς να ξεπερνούν ήδη την ηλικία των 40 ετών. Οι αμπελώνες βρίσκονται επικεντρωμένοι κυρίως στις πλαγιές γύρω από το χωριό Λεόντιο και φιλοξενούν σήμερα 12 ποικιλίες αμπέλου με μικρές στρεμματικές αποδόσεις και με αυστηρή εφαρμογή πιστοποιημένου, σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2, ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Όσον αφορά στο μέλλον, τα σχέδια είναι πολλά… Το ‘πάντρεμα’ όμως της γης με την οινολογία, πράγμα που αποτελεί και την πεμπτουσία της ιστορίας των Αμπελώνων Ζαχαριά, παραμένει ο μόνος δρόμος για την παραγωγή οίνων υψηλών απαιτήσεων. Η πίστη σε αυτό, καθώς και η συνεχής αναζήτηση αρωμάτων και γεύσεων θα αποφέρουν σύντομα νέες εκπλήξεις για το οινόφιλο κοινό.

 

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Περιοχή Προέλευσης

Νεμέα

Ο ΠΟΠ Νεμέα (θεσπίστηκε το 1971) είναι ο μόνος ελληνικός οίνος ΠΟΠ που η ζώνη του εκτείνεται σε δύο περιφερειακές ενότητες της χώρας. Το κατά πολύ μεγαλύτερο τμήμα της στο νότιο κεντρικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, κυρίως στην περιοχή Νεμέας (Νεμέα, Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Αρχαίες Κλεωνές, Γαλατάς, Δάφνη, Καστράκι, Κούτσι, Λεόντιο, Πετρί), ενώ μικρότερες εκτάσεις υπάρχουν στις περιοχές Σικυωνίων (Μποζικά, Τιτάνη) και Στυμφαλίας (Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι, Ψάρι). Η έκταση στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας είναι μικρή και εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα της, στις περιοχές Κουτσοποδίου (Μαλανδρένι) και Λύρκειας (Γυμνό).

Ο ΠΟΠ Νεμέα είναι ο «φλυάσιος οίνος» των αρχαίων Ελλήνων, οίνος συνδεδεμένος με το μύθο του Ηρακλή, ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή. Άλλωστε, εκεί υπάρχει και ιερό του. Γι’ αυτό και η λαϊκή παράδοση καταγράφει το κρασί της Νεμέας ως «το αίμα του Ηρακλή». Η Νεμέα, που παλιά λεγόταν Άγιος Γεώργιος, έχει μάλλον ονοματίσει την ποικιλία αγιωργίτικο και είναι ο κύριος τόπος της. Στη συνολική έκταση της ζώνης υπάρχει κατά τόπους μεγάλη διαφοροποίηση εδαφών και κλιματικών συνθηκών. Συνηθίζεται ο ανεπίσημος διαχωρισμός της ζώνης σε 3 επιμέρους υποζώνες, με βάση τα υψόμετρα, στις οποίες η ωρίμαση και τα συνολικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών προσφέρονται για διαφορετικά στυλ (ή τύπους) οίνων. Γεγονός είναι ότι το αγιωργίτικο είναι η πλέον πολυδύναμη γηγενής ερυθρή ποικιλία και στη Νεμέα έχουν αναπτυχθεί διάφορες «σχολές» οινοποίησης, οι οποίες προσφέρουν από φρέσκους ερυθρούς οίνους έως οίνους βαθιάς παλαίωσης. Σε αυτούς ειδικά, η σχέση Νεμέα-αγιωργίτικο αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οινικές παρουσίες του ελληνικού αμπελώνα και των σύγχρονων κρασιών του, όσον αφορά τον τύπο των ερυθρών ξηρών οίνων. Μια τάση που άρχισε πρόσφατα να αναπτύσσεται είναι η παρασκευή γλυκών (επιδόρπιων) οίνων, οι οποίοι προβλέπονται ωςΠΟΠ Νεμέα. Στην περιοχή έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και από μη ντόπιους οινοπαραγωγούς. Έτσι, 38 οινοποιεία εντός της ζώνης και με τις απαραίτητες συνεργασίες 35 οινοποιεία εκτός ζώνης παράγουν οίνους ΠΟΠ Νεμέα.

Ποικιλία

Αγιωργίτικο 100%

Τύποι κρασιών

  • Ερυθρός ξηρός
  • Ερυθρός ημίγλυκος
  • Ερυθρός γλυκύς

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Αμπέλου Φως Μοσχάτο, Αμπελώνες Ζαχαριά

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Ελαφρύ, ημίξηρο λευκό κρασί για κάθε στιγμή της μέρας. Εξαιρετικό απεριτίφ και ιδανική πρόταση για πάρτι. This is the crowd pleaser!

" />