Amphora Μοσχάτο- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

15,50 €

Amphora Μοσχάτο- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

15,50 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεση αποστολή σε 1-2 εργάσιμες μέρες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Οινοποιήθηκε όπως τα κρασιά που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν 4.000 χρόνια.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Το χρώμα του είναι ελαφρώς πορτοκαλί και κίτρινο. Δεν έχει φιλτραριστεί, συνεπώς έχει αισθητή θολερότητα και πιθανό λεπτό στρώμα ιζήματος. Γεμάτο και τανικό σώμα. Τα αρώματά του είναι πιο περίπλοκα και εξελιγμένα από τα έντονα αρώματα λουλουδιών που κάποιος θα περίμενε από ένα φρέσκο κρασί Μοσχάτου. Ακροβατεί ανάμεσα στα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Φουντούκι, κεδρόμηλο, κίτρινο μήλο, μέλι, γλυκό περγαμόντο, αποξηραμένο πορτοκάλι, είναι μόνο κάποια από τα αρώματά του.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Κρήτη
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Ποικιλίες
      • Μοσχάτο
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • αρνάκι στο φούρνο με μπαχαρικά, λιπαρά, ψητά ψάρια (σολωμό, τόνο, χέλι), με σάλτσες εσπεριδοειδών ή καπνιστά, καθώς και σκληρά- παλαιωμένα τυριά.
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Οινοποίηση σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων, μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης, χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση, έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε για 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι. Στη συνέχεια ωρίμασε γ
Παραγωγός

Οινοποιείο Δουλουφάκη

Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Όπως και τα άλλα οινοποιεία της Κρήτης, προσπαθούμε διαρκώς να αναδείξουμε την ποιότητα των κρητικών κρασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράγουμε κρασιά από κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και από διεθνείς, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah. 

«Είμαι η τρίτη γενιά οινοποιών, καθώς ο παππούς μου και ο πατέρας μου ήταν οινοποιοί. Το Κρασί για μένα είναι πολλά παραπάνω από μια απλή λέξη. Είναι το επάγγελμά μου, το χόμπι μου, η ευχαρίστησή μου. Ασχολούμενος με το κρασί, αποτελώ μέρος μιας παράδοσης και ενός πολιτισμού που μετρά πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια σε αυτόν τον τόπο.» Νίκος Δουλουφάκης

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Amphora Μοσχάτο- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Οινοποιήθηκε όπως τα κρασιά που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν 4.000 χρόνια.

" />