Χίλια χρόνια λευκός Magnum 1,5 l, Κτήμα Μπαραφάκα

33,54 €

Χίλια χρόνια λευκός Magnum 1,5 l, Κτήμα Μπαραφάκα

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

33,54 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Κατοπιν παραγγελίας Κατόπιν παραγγελίας εμφανίζονται προϊόντα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς παράδοση. Αφού ολοκληρώστε την παραγγελία σας θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία παράδοσης η οποία εξαρτάται από τον προμηθευτή μας. Η διάρκεια μπορεί να είναι από 2-4 εργάσιμες ημέρες. Στην περίπτωση που το προϊόν είναι σε έλλειψη και δεν είμαστε σε θέση να το αποστείλουμε, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε την επιλογή αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων σας.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Ένα κομψό βαρελάτο Chardonnay.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Οπτικά είναι χρυσοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Στην μύτη διακρίνονται ελκυστικά αρώματα βανίλιας, πυρηνόκαρπων, εσπεριδοειδών και νότες λευκών λουλουδιών. Στο στόμα έχει όγκο και λιπαρότητα, τραγανή και δροσερή οξύτητα, με μακρά φρουτώδη αρωματική επιγευση.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 1.5 L
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Πουλερικά και λευκά κρέατα σχάρας, θαλασσινά και ψάρια
Παραγωγός

Κτήμα Μπαραφάκα

Η οικογένεια Μπαραφάκα  δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού πάππου προς πάππου στην περιοχή της Νεμέας, όπου λόγω του ιστορικού της περιοχής - και ειδικά της οικογένειας και οι παππούδες τους καλλιεργούσαν αμπέλια. Από μικροί ασχολήθηκαν με τα αμπέλια, εκεί έπαιζαν, εκεί μεγάλωσαν. Τα αμπέλια αυτά μεγάλωσαν τους γονείς τους, τους ίδιους και τα παιδιά τους σήμερα . Αυτά τους έδωσαν το δικαίωμα να δημιουργήσουν στόχους στη ζωή τους και να κάνουν όνειρα.

Το Κτήμα Μπαραφάκα είναι δημιούργημα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκινά την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών.

Το 2004 πραγματοποιείται η πρώτη εμφιάλωση στο σύγχρονο οινοποιείο που χτίστηκε στους πρόποδες του προφήτη Ηλία στη Νεμέα. Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής της Νεμέας. 

‘Όλα τα κρασιά  του κτήματος Μπαραφάκα έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν κερδίσει  μεγάλες διακρίσεις σε χρυσά και ασημένια βραβεία ανάμεσα σε πολύ γνωστά και διεθνή κρασιά.

Ο παραγωγός Χρήστος Μπαραφάκας μας δίνει μια πρώτη γεύση  … «Για μας το κρασί ήταν παραδοσιακά και συνεχίζει να είναι μια πολύ οικογενειακή υπόθεση. Φροντίζουμε τα κλήματα και το κρασί μας με το ίδιο ενδιαφέρον, που δείχνουμε για την ανατροφή των παιδιών μας, περιμένοντας να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το κρασί μας γεννιέται, μεγαλώνει και ωριμάζει σε περιβάλλον ιδιαίτερης αγάπης, την οποία χαρίζει γενναιόδωρα στους οινογνώστες δοκιμαστές και οινόφιλους καταναλωτές του. Γι’ αυτό και εκείνοι του την ανταποδίδουν με τη σταθερή προτίμησή τους».

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Chardonnay

Η συντριπτική πλειονότητα των κρασιών από αυτήν την ποικιλία ανήκει στην κατηγορία των ήσυχων και ιδιαίτερα των ήσυχων μονοποικιλιακών οίνων. Πολλές φορές όμως, το chardonnay βρίσκει τη θέση του σε χαρμάνια, όπου συνεισφέρει σε όγκο και λιπαρότητα. Βέβαια, οι ικανότητές του δεν σταματούν εκεί, αφού με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του έχουν αναθέσει πολλοί από τους οινοπαραγωγούς, έχει αναδειχθεί σε βασικό εκφραστή κύρους και δύναμης του ελληνικού αμπελώνα.
Παρόλο που το σαρντονέ βρίσκεται φυτεμένο σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, η βόρεια και η κεντρική Ελλάδα, καθώς και η Πελοπόννησος είναι οι τόποι που η ποικιλία γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Διαθέτοντας αρωματικό χαρακτήρα λευκόσαρκων φρούτων, στα πιο κρύα κλίματα και εξωτικών στα πιο ζεστά, τα κρασιά από σαρντονέπαρουσιάζονται πάντα πλούσια και ογκώδη γευστικά. Τα τελευταία αυτά στοιχεία τονίζονται μάλιστα από την επιλογή πολλών ελλήνων οινοπαραγωγών να χρησιμοποιούν βαρέλι κατά την οινοποίηση, αλλά και να εφαρμόζουν τεχνικές παραμονής και ανάδευσης με τις οινολάσπες (Sur lie & bâtonnage). Τα πυκνά, εντυπωσιακά κρασιά μικρής παραγωγής που προκύπτουν είναι ανάμεσα στα πλέον διακεκριμένα της χώρας και χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής από καταξιωμένους ειδήμονες του κρασιού.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία
Περιοχή Προέλευσης

Νεμέα

Ο ΠΟΠ Νεμέα (θεσπίστηκε το 1971) είναι ο μόνος ελληνικός οίνος ΠΟΠ που η ζώνη του εκτείνεται σε δύο περιφερειακές ενότητες της χώρας. Το κατά πολύ μεγαλύτερο τμήμα της στο νότιο κεντρικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, κυρίως στην περιοχή Νεμέας (Νεμέα, Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Αρχαίες Κλεωνές, Γαλατάς, Δάφνη, Καστράκι, Κούτσι, Λεόντιο, Πετρί), ενώ μικρότερες εκτάσεις υπάρχουν στις περιοχές Σικυωνίων (Μποζικά, Τιτάνη) και Στυμφαλίας (Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι, Ψάρι). Η έκταση στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας είναι μικρή και εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα της, στις περιοχές Κουτσοποδίου (Μαλανδρένι) και Λύρκειας (Γυμνό).

Ο ΠΟΠ Νεμέα είναι ο «φλυάσιος οίνος» των αρχαίων Ελλήνων, οίνος συνδεδεμένος με το μύθο του Ηρακλή, ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή. Άλλωστε, εκεί υπάρχει και ιερό του. Γι’ αυτό και η λαϊκή παράδοση καταγράφει το κρασί της Νεμέας ως «το αίμα του Ηρακλή». Η Νεμέα, που παλιά λεγόταν Άγιος Γεώργιος, έχει μάλλον ονοματίσει την ποικιλία αγιωργίτικο και είναι ο κύριος τόπος της. Στη συνολική έκταση της ζώνης υπάρχει κατά τόπους μεγάλη διαφοροποίηση εδαφών και κλιματικών συνθηκών. Συνηθίζεται ο ανεπίσημος διαχωρισμός της ζώνης σε 3 επιμέρους υποζώνες, με βάση τα υψόμετρα, στις οποίες η ωρίμαση και τα συνολικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών προσφέρονται για διαφορετικά στυλ (ή τύπους) οίνων. Γεγονός είναι ότι το αγιωργίτικο είναι η πλέον πολυδύναμη γηγενής ερυθρή ποικιλία και στη Νεμέα έχουν αναπτυχθεί διάφορες «σχολές» οινοποίησης, οι οποίες προσφέρουν από φρέσκους ερυθρούς οίνους έως οίνους βαθιάς παλαίωσης. Σε αυτούς ειδικά, η σχέση Νεμέα-αγιωργίτικο αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οινικές παρουσίες του ελληνικού αμπελώνα και των σύγχρονων κρασιών του, όσον αφορά τον τύπο των ερυθρών ξηρών οίνων. Μια τάση που άρχισε πρόσφατα να αναπτύσσεται είναι η παρασκευή γλυκών (επιδόρπιων) οίνων, οι οποίοι προβλέπονται ωςΠΟΠ Νεμέα. Στην περιοχή έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και από μη ντόπιους οινοπαραγωγούς. Έτσι, 38 οινοποιεία εντός της ζώνης και με τις απαραίτητες συνεργασίες 35 οινοποιεία εκτός ζώνης παράγουν οίνους ΠΟΠ Νεμέα.

Ποικιλία

Αγιωργίτικο 100%

Τύποι κρασιών

  • Ερυθρός ξηρός
  • Ερυθρός ημίγλυκος
  • Ερυθρός γλυκύς

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Χίλια χρόνια λευκός Magnum 1,5 l, Κτήμα Μπαραφάκα

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Ένα κομψό βαρελάτο Chardonnay.

" />