ΜΕΤΑ, Κτήμα Πιερία Ερατεινή

21,08 €

ΜΕΤΑ, Κτήμα Πιερία Ερατεινή

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

21,08 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Σε χαμηλό απόθεμα Υπάρχει σε χαμηλό απόθεμα, το οποίο όμως και μπορεί να εξαντληθεί έως την παραγγελία σας. Στην περίπτωση που έχει εξαντληθεί θα ενημερωθείτε για τον χρόνο παράδοσης. Στην περίπτωση που το προϊόν βρεθεί σε έλλειψη και δεν είμαστε σε θέση να το αποστείλουμε, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε την επιλογή αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων σας.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note
Το ΜΕΤΑ είναι ένα κρασί που ανήκει στα πορτοκαλί κρασιά, ή orange wines, όπως τα συναντάμε στην Αμερική. Αυτά τα κρασιά έχουν μακρά παλαίωση σε οξειδωτικές συνθήκες πριν εμφιαλωθούν, με συνέπεια να φέρουν χαρακτήρα οξείδωσης, που όμως δένει απόλυτα αρμονικά με το φρούτο του κρασιού. Επίσης, τα κρασιά αυτά γίνονται από λευκά σταφύλια, τα οποία όμως υπόκεινται σε εκχύλιση, σαν να θέλουμε να κάνουμε ερυθρό κρασί από αυτά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σημαντική ταννική δομή, που χαρίζει εξαιρετική πορεία στο βάθος του χρόνου.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Κεχριμπαρένιο χρώμα. Ξεχωρίζουν αρώματα από μέλια ανθών και φλαμούρια, που η οξείδωσή τους προυποθέτει τόνους καραμέλας και καπνού, άνθη λεμονιού και σανταλόξυλο. Στο τελείωμα, η οξύτητα και η συγκέντρωση του σταφυλιού αφήνουν μια σχεδόν γλυκιά νότα στην επίγευση.
      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 500 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Μακεδονία
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 8-10 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Χρονιά
      • 2011
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ροζέ 9-12 °C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Καραμελωμένη πανσέτα στη σχάρα
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Κρασί με οξειδωμένο χαρακτήρα λόγω μακράς παλαίωσης σε οξειδωτικές συνθήκες
      • Σερβίρεται σε καράφα
      • Ναι
Παραγωγός

Κτήμα Πιερία Ερατεινή

Η  Πιερία Ερατεινή, ιδρύθηκε το 2006 από τους οινολόγους Παύλο Αργυρόπουλο και τον Ανδρέα Πάντο, στον Κολινδρό της Πιερίας. «Καλλιεργούμε 150 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων, στους πρόποδες του Ολύμπου. Επιλέξαμε ποικιλίες όπως το Ξινόμαυρο, το Κολινδρινό , Ασσύρτικο και Μαλαγουζιά , αλλά  και ορισμένες διεθνώς αναγνωρισμένες όπως το Chardonnay, Syrah και Cabernet Sauvignon.  Ποικιλίες που επιλέχθηκαν με προσοχή και έπειτα από μελέτη του εδάφους, του κλίματος και της προσαρμοστικότητας του ίδιου του φυτού.  Επιχειρούμε να αναδείξουμε νέους Ελληνικούς οίνους, μοναδικούς και με ποιότητα. Πιστεύουμε πως  αυτό, επιτυγχάνεται όταν οι ποικιλίες παντρεύονται τον τόπο  και αφηγούνται τη δική τους ιστορία.…. Αναζητώντας την ποιότητα και την αυθεντικότητα, χρησιμοποιούμε τη γνώση , στον σκοπό "που η Τέχνη ορίζει"... Το κοινό όραμα, η αναγνώριση και ο σεβασμός στη δουλειά του άλλου, εμπνέουν καθημερινά  την προσπάθειά μας και αφιερώνουμε τις δυνατότητες του Κτήματος μας στην παραγωγή Έπειτα από μια πολύχρονη επαγγελματική πορεία στον αμπελουργικό και οινολογικό χώρο αποφασίσαμε πως είχε έρθει η ώρα να ιδρύσουμε την «Πιερία Ερατεινή». Το κοινό όραμα που μας έδεσε, αλλά και η αναγνώριση και ο σεβασμός στη δουλειά του άλλου, μας έπεισε για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ενός τέτοιου εγχειρήματος. Οι χρυσές διακρίσεις κατά την επαγγελματική μας πορεία δεν μας καθησυχάζουν αλλά αντίθετα ορίζουν τα επόμενα βήματά μας. Με πίστη στις αρχές της «ορθής οινολογίας» και της «τεκμηριωμένης καινοτομίας», αφιερώνουμε τις δυνατότητες του Κτήματος μας , στην παραγωγή αυθεντικών κρασιών με τέχνη και γνώση».

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Μαλαγούζια

Η μαλαγουζιά εχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναγέννηση που έχουν σημειώσει τα σύγχρονα ελληνικά κρασιά, όπως διαπιστώνεται τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στη δεκαετία του 1970, η μαλαγουζιά θεωρείτο εξαφανισμένη και την ήξεραν ελάχιστοι. Σήμερα, μετά από επίπονη εργασία πανεπιστημιακών καθηγητών, κορυφαίων καλλιεργητών και οινολόγων, η μαλαγουζιά θεωρείται ευρέως ως σταφύλι παγκόσμιας εμβέλειας, που δίνει έξοχα ξηρά λευκά κρασιά, καθώς επίσης και μερικά εκπληκτικά γλυκά.
Η μαλαγουζιά δίνει κρασιά με μέτρια απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα και πολύ έντονη, εξαιρετικά εκφραστική μύτη, με νύξεις ροδάκινου, πράσινης πιπεριάς, βασιλικού και λουλουδιών. Στο στόμα, το κρασί είναι στρογγυλό, γεμάτο, αλλά πάντα φρέσκο, με μετρίως υψηλά επίπεδα αλκοόλης. Τα γλυκά κρασιά παράγονται από σταφύλια όψιμου τρύγου, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο πυκνά και αρωματικά. Γενικά, η ωρίμαση σε βαρέλι κολακεύει τη μαλαγουζιά, αν και τα κρασιά δεξαμενής είναι εξίσου εντυπωσιακά. Προέλευση της εν λόγω ποικιλίας θεωρείται η δυτική πλευρά της κεντρικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία), όπου ήταν γνωστή κυρίως για την παραγωγή γλυκών κρασιών. Σύγχρονες καλλιέργειες εμφανίστηκαν ξανά στον αμπελώνα στη Χαλκιδική, ενώ υπάρχουν πολυάριθμοι παραγωγοί που καλλιεργούν πια μαλαγουζιά, που απαντάται έτσι, σε πολλές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.
Τα κρασιά από αυτήν είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα αρωματικών λευκών κρασιών, γεμάτα ζωντάνια και πολυπλοκότητα. Τα ξηρά συνοδεύουν ιδανικά λαχανικά και γενικότερα σαλάτες, ακόμα και αγκινάρες, που είναι γνωστές για τη δυσκολία τους στο συνδυασμό με κρασί. Τα γλυκά είναι θαυμαστοί συνοδοί επιδόρπιων με φρούτα. Παραδόξως, η ξηρή μαλαγουζιά μπορεί να εξελιχθεί στη φιάλη για τέσσερα ή περισσότερα χρόνια, ενώ τα γλυκά κρασιά χρειάζονται τέσσερα έως επτά χρόνια για να ξεδιπλώσουν το δυναμικό τους, αν και διατηρούνται καλά και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: ΜΕΤΑ, Κτήμα Πιερία Ερατεινή

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής