Οροπέδιο, Μπουτάρη Οινοποιήτική

10,54 €

Οροπέδιο, Μπουτάρη Οινοποιήτική

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

10,54 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Σε χαμηλό απόθεμα Υπάρχει σε χαμηλό απόθεμα, το οποίο όμως και μπορεί να εξαντληθεί έως την παραγγελία σας. Στην περίπτωση που έχει εξαντληθεί θα ενημερωθείτε για τον χρόνο παράδοσης. Στην περίπτωση που το προϊόν βρεθεί σε έλλειψη και δεν είμαστε σε θέση να το αποστείλουμε, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε την επιλογή αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων σας.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Σε υψόμετρο 650 μέτρων, και με συντεταγμένες τη γνώση και τη φροντίδα, η Οινοποιία Μπουτάρη διάλεξε να φυλάξει ένα πολύτιμο μυστικό: το «Οροπέδιο Μπουτάρη». Το αποτέλεσμα 88 χρόνων σταθερής ενασχόλησης με το Μοσχοφίλερο από ειδικά επιλεγμένα αμπέλια.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα. Έντονα αρωματικό με χαρακτήρες όπως τριαντάφυλλο, γιασεμί και εσπεριδοειδή τα οποία δένουν αρμονικά με δευτερογενή αρώματα γκρειπφρουτ, μελιού και χαμομηλιού. Γεμάτο, ελαφρά λιπαρό, με τραγανή οξύτητα και μεγάλης διάρκειας αρωματικό τελείωμα.

      • Παραγωγός
      • Μπουτάρης Οινοποιητική
      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΟΠ
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Συνοδεύει άριστα σαλάτες με πολλά αρωματικά ή και φρούτα, πιάτα με σολομό, ψητά λαχανικά, καλοκαιρινά πιάτα με ψάρι ή θαλασσινά.
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Στο σύνολο της ποσότητας εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση, ο οίνος περνά για σύντομο χρονικό διάστημα από δρύινα βαρέλια με ταυτόχρονη ανάδευση των φίνων λασπών η οποία συνεισφέρει σημαντικά στην δομή, τον όγκο και την πολυπλοκότητα του προϊόντος
Ποικιλία

Μοσχοφίλερο

Το σταφύλι μπορεί στην πραγματικότητα να διαθέτει ρώγες με ερυθρωπή ή γκριζωπή φλούδα και ειναι το πιο αρωματικό από όλα τα μέλη της οικογένειας των φιλεριών, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, με το συνθετικό «μόσχο». Χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την παραγωγή ξηρών λευκών και ελάχιστων αφρωδών οίνων. Συχνά συμμετέχει και σε χαρμάνια οίνων, αλλα και σε ροζέ κρασιά.  
Πυρήνας της καλλιέργειας του όψιμου μοσχοφίλερου είναι η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα το οροπέδιο της Μαντινείας. Εκεί, στα ορεινά κρύα εδάφη της περιοχής, δίνονει τους λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Αρκεί απλώς το ποτήρι να πλησιάσει τη μύτη και το μοσχοφίλερο χαρίζει απλόχερα τα φίνα και εξωτικά αρώματά του, με νότες λίτσι, ροδοπετάλων και λεμονανθών. Με την πρώτη γουλιά παρασύρει με την παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί το ελαφρύ σώμα του, η γαργαλιστική οξύτητα και το πικάντικο τελείωμα. Το μοσχοφίλερο μάλιστα δεν θυσιάζει τα χαρακτηριστικά αυτά ούτε όταν οινοποιηθεί με τη μέθοδο της Καμπανίας, για να δώσει λεπτά αφρώδη κρασιά, ούτε όταν εκχυλιστεί στην περίπτωση των ροζέ κρασιών, ούτε καν όταν ωριμάσει σε βαρέλι, στις σπάνιες περιπτώσεις που οινοπαραγωγοί αποφασίσουν να του προσδώσουν πάχος και όγκο.
Εξωτικό και γεμάτο φρεσκάδα, το μοσχοφίλερο πίνεται είτε ως απεριτίφ, είτε δίπλα σε κομψά πιάτα.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία
Περιοχή Προέλευσης

Μαντινεία

Η ζώνη του ΠΟΠ Μαντίνεια (θεσπίστηκε το 1971) εκτείνεται στο κεντρικό ανατολικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, μεταξύ των βουνών Πάρνωνας (2.404μ.) στα ανατολικά και Μαίναλο (1.980μ.) στα δυτικά, εκτείνεται το Μαντινειακό Πεδίο, ένα οροπέδιο με μέσο υψόμετρο 660μ. Στην ευρύτερη αυτή περιοχή, η ζώνη του ΠΟΠ Μαντίνειαπεριλαμβάνει τμήματα των περιοχών Τρίπολης (Τρίπολη, Άγιος Βασίλειος, Άγιος Κωνσταντίνος, Μερκοβούνι, Πέλαγος, Σκοπή), Βαλτετσίου (Δάφνη), Κορυθίου (Αγιωργίτικα, Ζευγολατιό, Νεοχώρι, Παρθένι, Στενό), Λεβιδίου (Κανδήλα, Λεβίδι, Ορχομενός, Παλαιόπυργος), Μαντίνειας (Αρτεμίσιο, Κάψια, Λουκάς, Νεστάνη, Πικέρνη, Σάγκα, Σιμιάδες) και Τεγέας (Λιθοβούνια).

Πριν αναφερθούμε στη ζώνη του ΠΟΠ Μαντίνεια πρέπει να καταστεί σαφές ότι η σωστή λέξη είναι Μαντίνεια και όχι Μαντινεία, όπως πολλές φορές λέγεται ή γράφεται. Έρχεται από την αρχαία Μαντίνεια, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στα βορινά του οροπεδίου. Οι ταξιδιώτες της περιοχής αντικρίζουν το μαντινειακό Πεδίο αμέσως μόλις περάσουν τη σήραγγα Αρτεμισίου. Το οροπέδιο είναι μια εκτεταμένη επιμήκης έκταση, περίπου στη διεύθυνση βορράς – νότος, συνολικού μήκους περί τα 36 χιλιόμετρα. Βόρεια, στην περιοχή του Λεβιδίου, έχει μικρό πλάτος, αλλά νότια φαρδαίνει αρκετά, φτάνοντας περί τα 18 χιλιόμετρα. Με τέτοια θέση και διαμόρφωση είναι επόμενο, το χειμώνα, μερικές περιοχές να λιμνάζουν συστηματικά. Ο νόμος όμως τις εξαιρεί με σαφήνεια από τη ζώνη. Εκτός από τις «πεδινές» εκτάσεις το μοσχοφίλερο καλλιεργείται και στις χαμηλές πλαγιές των βουνών που περιβάλλουν το οροπέδιο. Η ωρίμαση των σταφυλιών είναι αργή και ο τρύγος όψιμος, μέσα στον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κάποιες χρονιές από τις φθινοπωρινές βροχές. Είναι διακριτά δύο αρωματικά και γευστικά προφίλ στους οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Τα σταφύλια του οροπεδίου έχουν πιο αρωματικό προφίλ, με τονισμένο το άρωμα τριαντάφυλλου, ενώ τα σταφύλια των πλαγιών τονίζουν τα αρώματα εσπεριδοειδών και έχουν μάλλον πιο υψηλή οξύτητα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, μοσχοφίλερο-Μαντίνεια είναι άρρηκτα δεμένα, δίνοντας λευκά ξηρά κρασιά χαρακτηριστικά του ελληνικού αμπελώνα. Εντός της ζώνης δραστηριοποιούνται 11 οινοποιεία, που παράγουν οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Το μοσχοφίλερο όμως είναι τόσο δημοφιλές, που με τις απαραίτητες εκ του νόμου συνεργασίες ΠΟΠ Μαντίνεια παράγουν και 20 οινοποιεία εκτός της ζώνης.

Ποικιλίες

Μοσχοφίλερο (τουλάχιστον 85%), ασπρούδες.

Τύπος κρασιού

  • Λευκός ξηρός

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Οροπέδιο, Μπουτάρη Οινοποιήτική

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Σε υψόμετρο 650 μέτρων, και με συντεταγμένες τη γνώση και τη φροντίδα, η Οινοποιία Μπουτάρη διάλεξε να φυλάξει ένα πολύτιμο μυστικό: το «Οροπέδιο Μπουτάρη». Το αποτέλεσμα 88 χρόνων σταθερής ενασχόλησης με το Μοσχοφίλερο από ειδικά επιλεγμένα αμπέλια.

" />