Portes Μοσχοφίλερο, Κτήμα Σκούρα

12,00 €

Portes Μοσχοφίλερο, Κτήμα Σκούρα

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

12,00 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεση αποστολή σε 1-2 εργάσιμες μέρες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Απαλό λευκοκίτρινο οπτικά. Στην μύτη διακρίνονται αρώματα λευκών λουλουδιών, αγιοκλήματος, φρούτων του πάθους και ροδοπέταλου. Στο στόμα είναι μέτριου όγκου, ήπιας οξύτητας και μακράς επίγευσης.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Αρκαδία
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Πίνεται Φρέσκο(1-2 χρόνια)
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Θαλασσινά και μικρά ψάρια
Παραγωγός

Κτήμα Σκούρα

Ο Γιώργος Σκούρας γεννήθηκε στο Άργος, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με τον πολιτισμό και την αμπελοκαλλιέργεια να εξελίσσονται στη γύρω περιοχή εδώ και 3.000 χρόνια τουλάχιστον.

Το 1980, ο Γιώργος αποφάσισε να σπουδάσει Γεωργία στο Πανεπιστήμιο της Dijon στη Βουργουνδία, στη Γαλλία. Όμως, η γνωριμία του με τα Chardonnays και τα Pinot Noirs της περιοχής, καθώς και η επαφή του με γνωστούς ντόπιους οινοπαραγωγούς, τον κέρδισαν. Αποφοιτώντας από την Dijon με πτυχίο στην Οινολογία, δούλεψε σε οινοποιεία παραδοσιακών οινοπαραγωγικών περιοχών της Γαλλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ελλάδας.

Το 1986 ήταν η χρονιά που άρχισε να υλοποιεί το όραμά του για το δικό του κτήμα. Αρχικά, δημιουργήθηκε μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος. Η φυσική συνέχεια ήταν ένα μπουτίκ οινοποιείο μέσα στη ζώνη της Νεμέας, στην τοποθεσία Γυμνό. Οι ατελείωτες ώρες χειρονακτικής εργασίας σε μικρή κλίμακα ήταν μια πολύτιμη σπουδή στην ποικιλία Αγιωργίτικο και στην Ονομασία Προέλευσης Νεμέα.

Η ιστορία του Κτήματος Σκούρα αρχίζει και εξελίσσεται από το 1986 μαζί με μια ετικέτα έμβλημα, συνώνυμη με τον Γιώργο Σκούρα: ο Μέγας Οίνος. 

Η φιλοσοφία που εκπέμπουν όλα τα κρασιά του Κτήματος περιγράφεται με τις ακόλουθες λέξεις:

– αγνότητα

– διαύγεια ποικιλίας

– αποτύπωση του μεσοκλίματος της περιοχής

– αποτύπωση του terroir

Στο Κτήμα Σκούρα παράγονται κρασιά με έντονα τα χαρακτηριστικά του terroir.

Όλο το αμπελουργικό team Σκούρα δονείται, εργάζεται, παρατηρεί, επιβλέπει, δρα και αντιδρά, συμβουλεύει και συμβουλεύεται με ένα στόχο: άριστο φρούτο, άριστο σταφύλι, γιατί όσο καλύτερο το φρούτο τόσο καλύτερο το κρασί.

Τα κρασιά Σκούρα είναι ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και όλα φέρουν σαν γνώρισμα την υπογραφή του δημιουργού τους: ένταση, δυναμική και πολυπλοκότητα που εκφράζονται πάντα με κομψότητα, χάρη και ευγένεια.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Μοσχοφίλερο

Το σταφύλι μπορεί στην πραγματικότητα να διαθέτει ρώγες με ερυθρωπή ή γκριζωπή φλούδα και ειναι το πιο αρωματικό από όλα τα μέλη της οικογένειας των φιλεριών, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, με το συνθετικό «μόσχο». Χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την παραγωγή ξηρών λευκών και ελάχιστων αφρωδών οίνων. Συχνά συμμετέχει και σε χαρμάνια οίνων, αλλα και σε ροζέ κρασιά.  
Πυρήνας της καλλιέργειας του όψιμου μοσχοφίλερου είναι η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα το οροπέδιο της Μαντινείας. Εκεί, στα ορεινά κρύα εδάφη της περιοχής, δίνονει τους λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Αρκεί απλώς το ποτήρι να πλησιάσει τη μύτη και το μοσχοφίλερο χαρίζει απλόχερα τα φίνα και εξωτικά αρώματά του, με νότες λίτσι, ροδοπετάλων και λεμονανθών. Με την πρώτη γουλιά παρασύρει με την παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί το ελαφρύ σώμα του, η γαργαλιστική οξύτητα και το πικάντικο τελείωμα. Το μοσχοφίλερο μάλιστα δεν θυσιάζει τα χαρακτηριστικά αυτά ούτε όταν οινοποιηθεί με τη μέθοδο της Καμπανίας, για να δώσει λεπτά αφρώδη κρασιά, ούτε όταν εκχυλιστεί στην περίπτωση των ροζέ κρασιών, ούτε καν όταν ωριμάσει σε βαρέλι, στις σπάνιες περιπτώσεις που οινοπαραγωγοί αποφασίσουν να του προσδώσουν πάχος και όγκο.
Εξωτικό και γεμάτο φρεσκάδα, το μοσχοφίλερο πίνεται είτε ως απεριτίφ, είτε δίπλα σε κομψά πιάτα.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Portes Μοσχοφίλερο, Κτήμα Σκούρα

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής