Dum Vinum Sperum, Κτήμα Σκούρα

Κανονική Τιμή: 37,27 €

Special Price 29,82 €

Dum Vinum Sperum, Κτήμα Σκούρα

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Κανονική Τιμή: 37,27 €

Special Price 29,82 €

Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεσα διαθέσιμο

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Κρασί με πληθωρικά χαρακτηριστικά σε μύτη και στόμα.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Το κρασί αυτό έχει ένα εξαιρετικό λαμπερό κίτρινο χρώμα με μερικές χρυσές ανταύγειες. Στη μύτη αναδύονται αρώματα γλυκολέμονου, ανθέων πορτοκαλιάς και ανανά μαζί με βούτυρο, γλυκό ξύλο και νύξεις μεταλλικότητας και αμύγδαλου. Στο στόμα είναι πλούσιο και πολύπλοκο με τραγανή οξύτητα, με αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων μαζί με βανίλια και νότες καρύδας. Η επίγευση διαθέτει πλούτο, δυναμικότητα, πολυπλοκότητα και διάρκεια.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Πελοπόννησος
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 5-8 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Stelvin
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Χρονιά
      • 2021
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • 9-12 μήνες
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Κοτόπουλο σούβλας ή σχάρας, ψάρι σχάρας
Παραγωγός

Κτήμα Σκούρα

Ο Γιώργος Σκούρας γεννήθηκε στο Άργος, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με τον πολιτισμό και την αμπελοκαλλιέργεια να εξελίσσονται στη γύρω περιοχή εδώ και 3.000 χρόνια τουλάχιστον.

Το 1980, ο Γιώργος αποφάσισε να σπουδάσει Γεωργία στο Πανεπιστήμιο της Dijon στη Βουργουνδία, στη Γαλλία. Όμως, η γνωριμία του με τα Chardonnays και τα Pinot Noirs της περιοχής, καθώς και η επαφή του με γνωστούς ντόπιους οινοπαραγωγούς, τον κέρδισαν. Αποφοιτώντας από την Dijon με πτυχίο στην Οινολογία, δούλεψε σε οινοποιεία παραδοσιακών οινοπαραγωγικών περιοχών της Γαλλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ελλάδας.

Το 1986 ήταν η χρονιά που άρχισε να υλοποιεί το όραμά του για το δικό του κτήμα. Αρχικά, δημιουργήθηκε μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος. Η φυσική συνέχεια ήταν ένα μπουτίκ οινοποιείο μέσα στη ζώνη της Νεμέας, στην τοποθεσία Γυμνό. Οι ατελείωτες ώρες χειρονακτικής εργασίας σε μικρή κλίμακα ήταν μια πολύτιμη σπουδή στην ποικιλία Αγιωργίτικο και στην Ονομασία Προέλευσης Νεμέα.

Η ιστορία του Κτήματος Σκούρα αρχίζει και εξελίσσεται από το 1986 μαζί με μια ετικέτα έμβλημα, συνώνυμη με τον Γιώργο Σκούρα: ο Μέγας Οίνος. 

Η φιλοσοφία που εκπέμπουν όλα τα κρασιά του Κτήματος περιγράφεται με τις ακόλουθες λέξεις:

– αγνότητα

– διαύγεια ποικιλίας

– αποτύπωση του μεσοκλίματος της περιοχής

– αποτύπωση του terroir

Στο Κτήμα Σκούρα παράγονται κρασιά με έντονα τα χαρακτηριστικά του terroir.

Όλο το αμπελουργικό team Σκούρα δονείται, εργάζεται, παρατηρεί, επιβλέπει, δρα και αντιδρά, συμβουλεύει και συμβουλεύεται με ένα στόχο: άριστο φρούτο, άριστο σταφύλι, γιατί όσο καλύτερο το φρούτο τόσο καλύτερο το κρασί.

Τα κρασιά Σκούρα είναι ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και όλα φέρουν σαν γνώρισμα την υπογραφή του δημιουργού τους: ένταση, δυναμική και πολυπλοκότητα που εκφράζονται πάντα με κομψότητα, χάρη και ευγένεια.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Chardonnay

Η συντριπτική πλειονότητα των κρασιών από αυτήν την ποικιλία ανήκει στην κατηγορία των ήσυχων και ιδιαίτερα των ήσυχων μονοποικιλιακών οίνων. Πολλές φορές όμως, το chardonnay βρίσκει τη θέση του σε χαρμάνια, όπου συνεισφέρει σε όγκο και λιπαρότητα. Βέβαια, οι ικανότητές του δεν σταματούν εκεί, αφού με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του έχουν αναθέσει πολλοί από τους οινοπαραγωγούς, έχει αναδειχθεί σε βασικό εκφραστή κύρους και δύναμης του ελληνικού αμπελώνα.
Παρόλο που το σαρντονέ βρίσκεται φυτεμένο σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, η βόρεια και η κεντρική Ελλάδα, καθώς και η Πελοπόννησος είναι οι τόποι που η ποικιλία γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Διαθέτοντας αρωματικό χαρακτήρα λευκόσαρκων φρούτων, στα πιο κρύα κλίματα και εξωτικών στα πιο ζεστά, τα κρασιά από σαρντονέπαρουσιάζονται πάντα πλούσια και ογκώδη γευστικά. Τα τελευταία αυτά στοιχεία τονίζονται μάλιστα από την επιλογή πολλών ελλήνων οινοπαραγωγών να χρησιμοποιούν βαρέλι κατά την οινοποίηση, αλλά και να εφαρμόζουν τεχνικές παραμονής και ανάδευσης με τις οινολάσπες (Sur lie & bâtonnage). Τα πυκνά, εντυπωσιακά κρασιά μικρής παραγωγής που προκύπτουν είναι ανάμεσα στα πλέον διακεκριμένα της χώρας και χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής από καταξιωμένους ειδήμονες του κρασιού.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Dum Vinum Sperum, Κτήμα Σκούρα

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Κρασί με πληθωρικά χαρακτηριστικά σε μύτη και στόμα.

" />