WINE PROFILE
- Χαμηλό
- Μέτριο-
- Μέτριο
- Μέτριο+
- Υψηλό
-
- Αρωματικό
-
- Πολύπλοκο στη μύτη
-
- Σώμα
-
- Τανίνες
-
- Οξύτητα
-
- Επίγευση
-
- Δυνατότητα Παλαίωσης
Λεπτομέρειες
Οπτικά βαθύκόκκινο με ρουμπίνι αποχρώσεις. Έντονα αρώματα σκούρου φρούτου με νότες καπνού, μέντας, μπαχαρικών, θυμαριού, γραφίτη και γλυκόριζας. Στο στόμα, πληθωρικό, γεμάτο, φρουτώδες, με τανίνες και ατελείωτη επίγευση.
- Παραγωγός
- Trapiche
- Χρώμα
- Ερυθρός
- Φιάλη
- 750 ml
- Χώρα Προέλευσης
- Αργεντινή
- Περιοχή Προέλευσης
- Mendoza
- Δυνατότητα Παλαίωσης
- Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
- Κατάσταση
- Ήσυχος
- Γλυκύτητα
- Ξηρός
- Ποικιλίες
- Malbec
- Χρονιά
- 2018
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος
- Ερυθρά 15-18°C
- Ωρίμανση σε βαρέλια
- Ναί
- Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
- Πιάτα με κόκκινο κρέας, παλαιωμένα τυριά, κρέατα σχάρας
- Σερβίρεται σε καράφα
- Ναι
- Διακρίσεις
- 95 POINTS2012 | James Suckling, JamesSuckling.com May 2016 95 POINTS2011 | The Wine Advocate 94 POINTS2011 | Wine & Spirits 89 POINTS2011 | Wine Spectator 91 POINTS2011 Single Vineyard | Wine Enthusiast May 2015 94 POINTS2010 Single Vineyard | The Wine Ad
Trapiche
Η ιστορία του Trapiche αρχίζει το 1883, σε ένα μικρό αμπέλι που ονομάζεται El Trapiche, στην περιοχή της Μεντόζα της Αργεντινής, όπου αναπτύχθηκαν τα σταφύλια για τα πρώτα εκλεκτά κρασιά.
Με περισσότερα από 130 χρόνια εμπειρίας, το Trapiche έχει καταξιωθεί ως ένα πρωτοπόρο οινοποιείο, αφοσιωμένο στην παραγωγή μονοποικιλιακών κρασιών.
Πιστό στην προέλευσή του, σήμερα το Trapiche είναι σε μια συνεχή αναζήτηση για τις τελευταίες βέλτιστες πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.
Με επικεφαλής τον Daniel Pi, Διευθυντή οινολογικού, η ομάδα οινοποίησης προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει τις πρακτικές οινοποίησης με την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων με οινοποιούς από άλλες χώρες παραγωγής κρασιού, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Το Trapiche ήταν ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Αργεντινής που εισήλθε στη διεθνή σκηνή. Το 1889, το οινοποιείο έλαβε το πρώτο διεθνές βραβείο του στο Παρίσι. Το 1920, δύο ετικέτες του Trapiche, το Fond de Cave και το Broquel, άρχισαν να αιχμαλωτίζουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου. Τη δεκαετία του '70 το οινοποιείο είδε μια σημαντική αύξηση των εξαγωγών, μια τάση που έχει παραμείνει σταθερή μέχρι και σήμερα.
Έτσι το Trapiche έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εκλεκτού κρασιού της Αργεντινής.