WINE PROFILE
- Χαμηλό
- Μέτριο-
- Μέτριο
- Μέτριο+
- Υψηλό
-
- Αρωματικό
-
- Πολύπλοκο στη μύτη
-
- Σώμα
-
- Οξύτητα
-
- Επίγευση
-
- Δυνατότητα Παλαίωσης
Λεπτομέρειες
Η υπέροχη σοδειά του 2007 ανταποκρίνεται σε όλες τις προσδοκίες μόλις ανοίξετε το μπουκάλι. Τυπικό χρώμα Chardonnay με πράσινες αποχρώσεις που καλύπτουν το σταθερό ρεύμα λεπτών φυσαλίδων. Έχει μια λεπτή μύτη που συνδυάζει αρώματα λευκών άνθεων, μεταλλικά και γήινα αρώματα, αρώματα αχλαδιού και χρυσής σταφίδας. Στο στόμα υπάρχει τέλεια ισορροπία μεταξύ ωριμότητας και ισορροπημένης γεύση. Είναι στρογγυλεμένο, μακρύ, με τραγανό φινίρισμα, νότες αλατισμένου βουτύρου. Αυτό το κομψό κρασί ανταποκρίνεται στη φήμη του με τη φρεσκάδα, τη δύναμη, την ορυκτολογία και την ομαλή αίσθηση του φρούτου.
- Παραγωγός
- Taittinger
- Χρώμα
- Λευκός
- Φιάλη
- 750 ml
- Χώρα Προέλευσης
- Γαλλία
- Περιοχή Προέλευσης
- Champagne
- Δυνατότητα Παλαίωσης
- Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
- Κατάσταση
- Ήσυχος
- Πώμα
- Φελλός
- Γλυκύτητα
- Ξηρός
- Ποικιλίες
- Chardonnay
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος
- Αφρώδη & Γλυκά 6-8 °C
- Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
- Χαβιάρι, όστρακα
Chardonnay
Η συντριπτική πλειονότητα των κρασιών από αυτήν την ποικιλία ανήκει στην κατηγορία των ήσυχων και ιδιαίτερα των ήσυχων μονοποικιλιακών οίνων. Πολλές φορές όμως, το chardonnay βρίσκει τη θέση του σε χαρμάνια, όπου συνεισφέρει σε όγκο και λιπαρότητα. Βέβαια, οι ικανότητές του δεν σταματούν εκεί, αφού με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του έχουν αναθέσει πολλοί από τους οινοπαραγωγούς, έχει αναδειχθεί σε βασικό εκφραστή κύρους και δύναμης του ελληνικού αμπελώνα.
Παρόλο που το σαρντονέ βρίσκεται φυτεμένο σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, η βόρεια και η κεντρική Ελλάδα, καθώς και η Πελοπόννησος είναι οι τόποι που η ποικιλία γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Διαθέτοντας αρωματικό χαρακτήρα λευκόσαρκων φρούτων, στα πιο κρύα κλίματα και εξωτικών στα πιο ζεστά, τα κρασιά από σαρντονέπαρουσιάζονται πάντα πλούσια και ογκώδη γευστικά. Τα τελευταία αυτά στοιχεία τονίζονται μάλιστα από την επιλογή πολλών ελλήνων οινοπαραγωγών να χρησιμοποιούν βαρέλι κατά την οινοποίηση, αλλά και να εφαρμόζουν τεχνικές παραμονής και ανάδευσης με τις οινολάσπες (Sur lie & bâtonnage). Τα πυκνά, εντυπωσιακά κρασιά μικρής παραγωγής που προκύπτουν είναι ανάμεσα στα πλέον διακεκριμένα της χώρας και χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής από καταξιωμένους ειδήμονες του κρασιού.