Κτήμα Μπαραφάκα

Κτήμα Μπαραφάκα

Η οικογένεια Μπαραφάκα  δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού πάππου προς πάππου στην περιοχή της Νεμέας, όπου λόγω του ιστορικού της περιοχής - και ειδικά της οικογένειας και οι παππούδες τους καλλιεργούσαν αμπέλια. Από μικροί ασχολήθηκαν με τα αμπέλια, εκεί έπαιζαν, εκεί μεγάλωσαν. Τα αμπέλια αυτά μεγάλωσαν τους γονείς τους, τους ίδιους και τα παιδιά τους σήμερα . Αυτά τους έδωσαν το δικαίωμα να δημιουργήσουν στόχους στη ζωή τους και να κάνουν όνειρα.

Το Κτήμα Μπαραφάκα είναι δημιούργημα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκινά την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών.

Το 2004 πραγματοποιείται η πρώτη εμφιάλωση στο σύγχρονο οινοποιείο που χτίστηκε στους πρόποδες του προφήτη Ηλία στη Νεμέα. Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής της Νεμέας. 

‘Όλα τα κρασιά  του κτήματος Μπαραφάκα έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν κερδίσει  μεγάλες διακρίσεις σε χρυσά και ασημένια βραβεία ανάμεσα σε πολύ γνωστά και διεθνή κρασιά.

Ο παραγωγός Χρήστος Μπαραφάκας μας δίνει μια πρώτη γεύση  … «Για μας το κρασί ήταν παραδοσιακά και συνεχίζει να είναι μια πολύ οικογενειακή υπόθεση. Φροντίζουμε τα κλήματα και το κρασί μας με το ίδιο ενδιαφέρον, που δείχνουμε για την ανατροφή των παιδιών μας, περιμένοντας να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το κρασί μας γεννιέται, μεγαλώνει και ωριμάζει σε περιβάλλον ιδιαίτερης αγάπης, την οποία χαρίζει γενναιόδωρα στους οινογνώστες δοκιμαστές και οινόφιλους καταναλωτές του. Γι’ αυτό και εκείνοι του την ανταποδίδουν με τη σταθερή προτίμησή τους».

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
  1. Τρεις Μάγισσες, η πρώτη γενναιόδωρη, η δεύτε&r...

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση