Golan Heights Winery

Golan Heights Winery

Το Golan Heights Winery, είναι ο κορυφαίος παραγωγός κρασιών του Ισραήλ, ιδρύθηκε το 1983 από τέσσερα κιμπούτζ και τέσσερις μοσχαβίμ (συνεταιριστικές κοινότητες).

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το Οινοποιείο έχει αφήσει το στίγμα του και επεκτείνει την επιρροή του στον κόσμο του κρασιού του Ισραήλ. Η ίδρυσή του άλλαξε τον τοπικό οινικό χάρτη και διαμόρφωσε την αντίληψη για την ποιότητα του κρασιού στο μυαλό του Ισραηλινού καταναλωτή.

Η συνεχώς εξελισσόμενη και διευρυνόμενη γνώση τα Υψίπεδα του Γκολάν δίνει τη δυνατότητα στους αμπελουργούς και τους οινοποιούς να δημιουργούν διαφορετικούς τύπους και στυλ κρασιού.

Κάθε κρασί που φτιάχνεται είναι μέρος ενός παζλ. Καθώς η ευελιξία της περιοχής είναι σπάνια στον κόσμο του κρασιού, αυτό το παζλ είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και ενισχύεται η πίστη στις τεράστιες δυνατότητες των Υψωμάτων του Γκολάν ως μια εξαιρετική περιοχή αμπελουργικής περιοχής.

Όπως λέει ο επικεφαλής οινοποιός Victor Schoenfeld: «Το κρασί μεταφέρει την αίσθηση του τόπου. Είναι δυνατό να αισθανθείτε το terroir ενός κρασιού στη γεύση, το άρωμα και το χρώμα του. Το κρασί εκφράζει τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τους ανθρώπους ενός τόπου».

Στο οινοποιείο Golan οι αμπελουργοί και οινοποιοί προσπαθούν να παράγουν ποιοτικά κρασιά που θα εκφράζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υψωμάτων του Γκολάν: τα μοναδικά ηφαιστειακά εδάφη, τις χιονοθύελλες του χειμώνα, τις μεγάλες ζεστές μέρες και τις κρύες νύχτες του καλοκαιριού. 

Το Οινοποιείο διατηρεί 630 εκτάρια αμπελώνων με 20 ποικιλίες σταφυλιών σε 28 αμπελώνες χωρισμένους σε περίπου 450 αμπελοτόπια, σε υψόμετρα που κυμαίνονται από 400 έως σχεδόν 1.200 μέτρα.

Κάθε τεμάχιο αμπελώνα χαρτογραφείται, με συνεχή παρακολούθηση των διαφόρων παραμέτρων του, όπως η αγωγιμότητα του εδάφους, η ανάπτυξη, η κατάσταση του νερού στο αμπέλι και άλλα. Οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη λήψη αποφάσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση