Συστατικά

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 8 φέτες μπείκον
  • 8 φέτες τσένταρ

 

Για το σερβίρισμα

  • φέτες ντομάτας
  • μαρούλι
  • καραμελωμένα κρεμμύδια
  • tartare( πίκλα sause)
  • κέτσαπ

 

Βάζουμε το μπέικον σε ένα κρύο τηγάνι χωρίς λάδι και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό. 

Το μπέικον καθώς ψήνεται βγάζει τα λάδια του. Στο ίδιο τηγάνι, αφού βγάζουμε το μπέικον βάζουμε τα ψωμάκια να ζεσταθούν και να ρουφήξουν τις νοστιμιές από το μπέικον. Αφαιρούμε από το τηγάνι. 

Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια πολύ απαλά στο χέρι μας χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό. Αλατίζουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι και αυτό είναι.

Ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε μεριά ή όση ώρα χρειάζεται για να έχουμε ένα μέτριο ή καλοψημένο μπιφτέκι. Περισσότερη ώρα θα στεγνώσει το κρέας με αποτέλεσμα να μην γίνει καλό το φαγητό μας. 

2 λεπτά πριν βγει το μπιφτέκι βάζουμε από πάνω 2 φέτες τσένταρ και το αφήνουμε να λιώσει.

Σερβίρουμε στα ψωμάκια με το μπέικον, φέτες ντομάτας, μαρούλι, κέτσαπ, tartare και καραμελωμένα κρεμμύδια.

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!