Υλικά για 4 άτομα

2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

1 φλ. σόγια σος

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο όπως στην χωριάτικη

2 καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια

1 φλ. καλαμπόκι

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους

1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 μικρή κονσέρβα φέτες ανανά, σε σιρόπι, κομμένες σε τρίγωνα

2 κ.σ. μέλι

1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι με μέλι kalamata papadimitriou

1/2 φλ κάσιους

σουσάμι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζουμε σε μπολ μαζί με 3-4 κ.σ. σόγια σος. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά. 

Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου γυρίζοντάς τα συνεχώς για να μην κολλήσουν. Μόλις πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τα λαχανικά  και τα κάσιους και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Αραιώνουμε το σιρόπι του ανανά με ίση ποσότητα νερού και περιχύνουμε το φαγητό. Αν τα υγρά είναι λίγα για το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το μέλι με 4-5 κ.σ. σόγια σος, 6-7 κ.σ. νερό κα το βαλσάμικο ξύδι με μέλι kalamata papadimitriou και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίζει κα πήζει το αφαιρούμε από την φωτία και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. Προσθέτουμει το σουσάμι και τον ανανά, τον φέρνουμε μια βόλτα και μετά από 10 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.