Υλικά:

36 κάστανα
1 μέτριο πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι σέλινο
150ml κρέμα γάλακτος
100ml γάλα
25γρ βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα με βραστό ωέρο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια τα ξεφλουδίζετε προσέκτικά. Καθαρίζετε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 2 1/2 λίτρα νερό και το αφήνετε σε δυνατή φωτία να πάρει βράση. Αλατίζετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κάστανα, το κρεμμύδι, το πράσο. το σέλινο και το σκόρδο.

Έπειτα, τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κάστανα. Μόλις μαλακώσουν μεταφέρετε την σούπα στο blender και την πολτοποιείτε. Την ρίχνετε σε καθαρή κατσαρόλα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύετε καλά και την αφήνετε σε χαμηλή φωτία να ζεσταθεί.Τέλος προθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και την κατεβάζετε από την φωτία.

Μοιράζετε την σούπα σε μπολ και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή Απόλαυση!!