Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι 
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νέρο όσο πάρει
  • 1 κούπα γάλα

 

Εκτέλεση

 Ανακατεύω τη μαγιά και τη ζάχαρη με μία κούπα γάλα και αφήνω τη μαγιά να ενεργοποιηθεί. Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.

 Ανακατεύω αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύω με τα χέρια.

Αφού φτιάξω μία λεία ζύμη την βάζω σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνω και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο στους 50οCγια μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τέλος ανοίγω ένα φύλλο στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το έχω ψεκάσει με ελαιόλαδο και προσθέτω υλικά της αρεσκείας μου. Ψήνω για 30- 40 λεπτά στους 180 οC.

Tips

  • Στην σάλτσα βάζω ελαιόλαδο δυόσμο και ρίγανη
  • Μόλις βγάλω την pizza την ψεκάζω με extra παρθαίνο ελαιόλαδο